20 Ιανουαρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

◘ Διαδικτυακή ομιλία-συζήτηση: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021, 7 μ.μ.

Στο πλαίσιο του Κύκλου Ομιλιών-Συζητήσεων για το 1821 η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιήσει την πρώτη διαδικτυακή της ομιλία-συζήτηση την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο φιλόλογος, δρ Ιστορίας Πέτρος Πετράτος, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, με θέμα: «Από την Ιστορία και τη Μυθολογία της Επανάστασης του 1821». Θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει η φιλόλογος, δρ Ιστορίας Δώρα Ζαφειράτου, προϊσταμένη του Τμήματος ΓΑΚ Κεφαλονιάς με παράλληλα καθήκοντα διευθύντριας στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.

Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για τον τρόπο παρακολούθησης της διαδικτυακής ομιλίας και για τη διαδικασία συμμετοχής στη συζήτηση, που θα ακολουθήσει.

◘ Τα εκθέματα του Ιανουαρίου

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι από τις 5 Ιανουαρίου έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της  Βιβλιοθήκης μας τα Εκθέματα του μήνα: πρόκειται για δύο εφημερίδες της Επανάστασης – «Ελληνικά Χρονικά» και «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» – οι οποίες απόκεινται στο Αρχείο Τυπάλδων Ιακωβάτων της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.  

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ