Δελτίο Τύπου 5/7/2019

● ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στις 9 Ιουλίου στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου θα αρχίσει να λειτουργεί το Θεατρικό Εργαστήρι. Οι ηθοποιοί Σοφία Δελλαπόρτα και Γιάννης Φώτης θα μυήσουν τους μικρούς μαθητές στα μυστικά της θεατρικής πράξης.Το Θεατρικό Εργαστήρι, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων για Παιδιά, θα λειτουργήσει από τις 9 μέχρι και τις 13 Ιουλίου.

● ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ  ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων για Παιδιά με θέμα το “Περιβάλλον”, που έχει καταρτίσει η  Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με άξιους/ες εθελοντές/ριες, συνεχίζεται με επιτυχία.  Ενημερωτικά σημειώνουμε ότι οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο (11 π.μ. – 1 μ.μ.) στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου.  Η παρουσία και η συμμετοχή των μαθητών είναι ενθαρρυντική.

●ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη προγραμματίζει δύο βιβλιοπαρουσιάσεις για τις 23 και 30 Ιουλίου 2019 αντίστοιχα. Πρόκειται για το ποιητικό έργο δύο συμπολιτών μας, του Δημήτρη Ρεπούση από τα Βλιχάτα και του Γιωργομπάμπη Ζαφειράτου από τα Δαμουλιανάτα. Οι βιβλιοπαρουσιάσεις θα πλαισιωθούν από μουσικό πρόγραμμα. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών έγκαιρα θα ανακοινωθεί.

●  ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΑ 2019

Ανακοινώνουμε τις αλλαγές, που προέκυψαν στις ημερομηνίες και τον τόπο πραγματοποίησης των “Ιακωβατείων 2019”: οι τελικές ημερομηνίες είναι Κυριακή 18 και Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 και ο τόπος είναι ο αύλειος χώρος του Μουσείου Ληξουρίου. Επαναλαμβάνουμε ότι το φετινό θέμα των “Ιακωβατείων 2019” είναι η παρουσίαση του δίτομου έργου με το χαρακτηριστικό τίτλο “Σύμμικτα Παλικής”, που η Βιβλιοθήκη μας εκδίδει. Πρόκειται για δύο συλλογικούς τόμους, όπου 48 ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές έχουν καταθέσει τις μελέτες τους, αναφερόμενες στην αρχαιολογία, την ιστορία, τη λαογραφία, τα γράμματα και τις τέχνες, την εκπαίδευση, την αρχιτεκτονική, το περιβάλλον, την οικονομική και κοινωνικη ζωή της Παλικής. Το διήμερο των Ιακωβατείων θα πλαισιωθεί από μουσικά και χορευτικά δρώμενα. Στις αρχές του Αυγούστου θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των “Ιακωβατείων 2019”.

 ● ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

 ► Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σπύρο Αλεβιζόπουλο, γνωστό βιβλιοπώλη στο Αργοστόλι και ιδιοκτήτη του kefalonianews, ο οποίος δώρισε στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη το σύνολο σχεδόν της αξιόλογης προσωπικής του βιβλιοθήκης. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανοίξουμε τα 70 κιβώτια και θα καταγράψουμε τους τίτλους των βιβλίων, που ο κ. Αλεβιζόπουλος δώρισε στη Βιβλιοθήκη μας.   

                                                    ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ