ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ _ ΙΘΑΚΗΣ (ΙΚΙ)-Τιμώμενο πρόσωπο από το ΙΚΙ για το 2019 ο Πέτρος Πετράτος


Το Ίδρυμα Κεφαλονιάς-Ιθάκης στο φετινό μήνυμά του (Δεκέμβριος 2019), αφού κάνει απολογισμό της δράσης του για το 2019 και πριν καταγράψει τον προγραμματισμό του για το 2020, πληροφορεί την τοπική μας κοινωνία ότι επέλεξε να τιμηθεί ως πρόσωπο για το 2019 ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης μας Πέτρος Πετράτος.

Να τι αναφέρει για την τιμητική αυτή διάκριση το ΙΚΙ στο μήνυμά του:

Τιμώμενο πρόσωπο από το ΙΚΙ για το 2019 ο Πέτρος Πετράτος

Το ΙΚΙ, με βάση το καταστατικό του, τιμά κάθε χρόνο συμπατριώτες μας για την ξεχωριστή επιστημονική ή/και κοινωνική τους προσφορά. Για το 2019, το πρόσωπο το οποίο επιλέχτηκε να τιμηθεί είναι ο συμπατριώτης μας Πέτρος Πετράτος ο οποίος ξεχώρισε για το έργο και τη δράση του ως πρόεδρος της Ιακωβατείου  Βιβλιοθήκης-Μουσείου και όχι μόνο..

Ο Πέτρος Πετράτος Φιλόλογος, Δρ. Ιστορίας, τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε εξαιρετικά πλούσια δράση ως πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου  Βιβλιοθήκης- Μουσείου στο Ληξούρι. Με επιμονή και εργατικότητα κατάφερε μέσα από ποικίλες πρωτοβουλίες, δράσεις και ενέργειες να αναβαθμίσει τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης συνολικά. Κατέβαλε επίπονες προσπάθειες, δραστηριοποιούμενος μέσα σε δύσκολες συνθήκες -οικονομικές και διοικητικές-  και με την πολιτεία πρακτικώς απούσα… Με την εμπνευσμένη καθοδήγησή του παρακίνησε όχι μόνο τους άμεσους συνεργάτες του αλλά και μια ευρύτερη ομάδα ανθρώπων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ιακωβάτειο. Κορύφωση αυτών των εξελίξεων υπήρξε η έκδοση και η παρουσίαση μέσα στο 2019, τόσο στο Ληξούρι όσο και στην Αθήνα, του εμβληματικού δίτομου έργου «Σύμμικτα Παλικής» το οποίο επιμελήθηκε ο ίδιος και φυσικά το κοπιαστικό έργο της μεταφοράς των βιβλίων και κειμηλίων από το ραγισμένο παραδοσιακό και διατηρητέο κτήριο της Ιακωβατείου, στο  μέχρι τότε αναξιοποίητο κτίριο του  Μουσείου.  Παράλληλα με   τα παραπάνω, το ΙΚΙ θεωρεί ότι η προσφορά του και το γενικότερο επιστημονικό και συγγραφικό έργο του, που δεν μπορεί να  αναλυθεί εδώ, είναι άξιο αναγνώρισης.

[…]

Χρόνια Πολλά- Καλή Χρονιά!

Για το  ΙΚΙ

Ηλίας Μπεριάτος

Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ομότιμος Καθηγητής παν. Θεσσαλίας