Δελτίο Τύπου 16-09-2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

             Με τη Γιορτή Λήξης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου, ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές παιδικές δραστηριότητες της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης. Ουσιαστικά ήταν μια εκδήλωση έκφρασης ευχαριστιών σε παιδιά και εθελοντές/εθελόντριες για τη συμμετοχή τους σε αυτές.

— Μια όμορφη έκπληξη ήταν το θεατρικό δρώμενο από τη Σοφία Δελλαπόρτα και την παρέα της.

— Αριστοτεχνικά δομημένο και με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση ήταν το βίντεο, που  ετοίμασαν η Βάσω Μαθιουδάκη και ο Βασίλης Χριστοφοράτος και παρουσίαζε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις Καλοκαιρινές Παιδικές Δραστηριότητες.

— Ενδιαφέρον ήταν το βίντεο, που παρουσίαζε τα αποτελέσματα έρευνας της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Πετριτσείου Λυκείου Ληξουρίου με θέμα “Πέντε χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014 – Ορατές και αόρατες ρωγμές”. Αξίζει να το δεί κάθε Ληξουριώτης, κάθε Κεφαλονίτης αλλά και οι τοπικοί άρχοντες. Το παρουσίασαν οι καθηγητές Φοίβη Ρίζου και Βαγγέλης Φαρακλός.

— Γλυκό και υπέροχο ήταν το μουσικό πρόγραμμα με τα Παιδικά σχήματα της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου υπό τη διεύθυνση της Αλεξίας Μαρτσέλου και του Σωκράτη Μπένου και τη γενική ευθύνη του Ρωσσέτου Λούζη, προέδρου της Χορωδίας και Μαντολινάτας.

— Στο μεταξύ, θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου η αξιόλογη Έκθεση χειροποίητης πάνινης κούκλας της Λουίζας Περάτη. Αξίζει να την επισκεφθείτε. – Ώρες επίσκεψης: 6-9 μ.μ. κάθε μέρα.

— Μαζί με τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους παραπάνω, καθώς και στην παρουσιάστρια της εκδήλωσης Μαργαρίτα Λιναρδάτου,

θέλουμε επιπλέον να ευχαριστήσουμε

— τον αντιδήμαρχο Ληξουρίου Χρήστο Βολτέρα για τη διάθεση εργατών και καθαρίστριας του Δήμου για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του χώρου του Μουσείου,

— τη Διεύθυνση της Κοινοπραξίας Ionian Sea Ferries και τη Διεύθυνση του φέρυ μποτ “Βικέντιος Δαμωδός” για τη δωρεάν μετακίνηση των Παιδικών σχημάτων της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου.

Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες είναι από την εκδήλωση.

“ΣΥΜΜΙΚΤΑ ΠΑΛΙΚΗΣ”

       Το δίτομο έργο “Σύμμικτα Παλικής”, το οποίο πρόσφατα εξέδωσε η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη, μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από τα γραφεία της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (Μουσείο Ληξουρίου) είτε από τα βιβλιοπωλεία “Hapy House” (Mπάμπης Μουρελάτος) στο Ληξούρι και “Κύβος” ( Παναγής Μοσχονάς) στο Αργοστόλι. Και οι δύο τόμοι (560 περίπου σελίδων ο καθένας) πωλούνται 40 ευρώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

          Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης καταρτίζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα. Προσπαθούμε να μεταμορφώσουμε το χώρο του Μουσείου Ληξουρίου σε Ανοικτό Κέντρο Γνώσης και Πολιτισμού και καλούμε τους συμπολίτες μας να στηρίξουν και αυτήν την προσπάθειά μας. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις κύριες εκδηλώσεις/δραστηριότητές μας, που θα προγραμματιστούν για το διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα.  

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ